OMAŽOM TAMARI BAKIĆ ZAVRŠEN 36. FASHION SELECTION

Revijom Broj 1 – Tamara Bakić, scenskim omažom prvom srpskom i jugoslovenskom top-modelu Tamari Bakić, sinoć je u Pozorištu na Terazijama završen 36. Fashion Selection u organizaciji modne agencije Select.

Tokom večeri ispunjene emocijama i uspomenama, scenom Pozorišta na Terazijama hodali su neki od najpoznatijih manekena svojih generacija, koji su radili i učili od Tamare Bakić: Ljiljana Erić, Đorđe Kortina, Boško Jakovljević, Nebojša Grnčarski, Adriana Čortan, Svetlana Dmitrić, Mimi Karanović, Filip Maksimović, noseći modele najpoznatijih domaćih dizajnera i modnih kuća: Zvonka Markovića, Verice Rakočević, Bate Spasojevića, AMC, P.S. Fashion, Martini Vesto by Boško, Nemanje Pantelića, Valter, Sirogojno Style.

Svaki izlazak manekena propraćen je burnim aplauzom publike, u kojoj su sedeli članovi porodice, prijatelji i poštovaoci Tamare Bakić.

Program je vodila Snežana Dakić, a sa scene su o Tamari Bakić govorili Tamarina dugogodišnja prijateljica Snežana Simin koja o njoj priprema i knjigu, kreator Zvonko Marković, novinarka Jelena Gajšek i glumica Milica Milša.

Tamara Bakić postavila je temelje manekenstva na jugoslovenskim prostorima, izborila se da ova profesija bude prepoznata i priznata osnivanjem Udruženja manekena, i bila učitelj i mentor mnogim kasnijim generacijama modela.

Od samih početaka 2002. godine, bila je saradnik i gost svakog Fashion Selectiona, te joj je ovom revijom i programom odata počast kakvu zaslužuje.

Naredni, 37. po redu Fashion Selection, biće održan od 21. do 28. aprila 2024. godine.