NAŠ VELIKI JUBILEJ

Ovog proleća se 34. Fashion Selection vratio u grad. Od 15. do 17. maja, u organizaciji modne agencije Select, u prelepom ambijentu Kristalne dvorane hotela Hyatt Regency, svoje nove kolekcije predstavila su najveća imena naše dizajnerske scene: Suzana Perić, Zvonko Marković i Irena Grahovac, kao i publici takođe dobro poznati kreatori Nemanja Pantelić, Danijela Božić, Mirsada Bulić Čalaković, MB Contur, Dragana Gleđa, Dach Swim, Miss Hoodie.

Zepter Fashion Selection je otvorila Suzana Perić velikom revijom sa optimističnom porukom Love Came Back. Heroine nove kolekcije Suzane Perić bile su doktorke i medicinske sestre, koje su na ovoj reviji neizmerne zahvalnosti za sve što su činile tokom pandemije virusa korona, skinule bele mantile i ušle u kreacije Suzane Perić.

 

Modna agencija Select se uvek trudila da podrži i mlade dizajnere, one koji tek prave prve korake i grade karijere, tako da su prve večeri Zepter Fashion Selectiona svoje modele predstavili Ema Jeremić, Dunja Pavlović, Ognjen Vitorović, Milena Maričić, Ičigo Dizajn Studio i Kristina Bartuš.

Fashion Selection je prepoznatljiv i po revijama za najmlađe i tinejdžere, pa je prvog dana kao uvertira bio održan i Kids&Teen Fashion Selection sa revijama brendova Lindex i Pertini Fashion.

 

Drugi dan Fashion Selectiona bio je poseban po mnogo čemu. Na reviji Zvonko Marković powered by ASUS umetnički senzibilitet dizajnera publiku je odveo u grčku mitologiju i stvorio bajku o otmici Evrope, najlepše devojke koju je oteo bog Zevs, uz pomoć Posejdona i Afrodite.

 

 

Istog dana publici su se predstavili i:

Nemanja Pantelić, modni dizajner i dugogodišnji stilista modne agencije Select sa kolekcijom Geo Flash, punom aktuelnih jarkih i svežih boja

 

Mirsada Bulić Čalaković, biser iz Novog Pazara, sa kolekcijom visoke mode inspirisane orijentalnim nasleđem

 

MB Contur sa vrlo intersantnom i modernom kolekcijom muških i ženskih trenerki

 

i Danijela Božić sa kolekcijom elegantnih, sofisticiranih i ženstvenih haljina.

 

Za dah ležernosti pobrinuo se domaći brend Panter kolekcijom za žene, muškarce i decu.

 

Kako je modna agencija Select jedina koja radi sa manekenima svih doba, od dece i tinejdžera, pa do žena i muškaraca u zrelim godinama, na Zepter Fashion Selectionu je održana revija Apsolutno fantastične, na kojoj su, prateći svetske trendove, prvi put u Srbiji, modele brenda Gorim Gorice Pejaković i Miroslava Stevanovića nosile žene modeli od 35 do 55 godina.

 

Poslednjeg dana Zepter Fashion Selectiona, 17. maja, uvek originalna Irena Grahovac prikazala je modele iz predjesenje kolekcije Contra za 2022. godinu.

 

Da se malo podigne temperature bila je zadužena Danijela Labović sa svojim brendom kupaćih kostima Dach Swim.

 

Publici se predstavila i Dragana Gleđa kolekcijom oslikanih košulja, ali i svojim slikama.

 

Gordana Boškić prikazala je zanimljivu kolekciju svog brenda Miss Hoodie.

 

Ova 2022. godina je godina u kojoj modna agencija Select slavi 20 godina postojanja. Taj značajan jubilej obeležen je velikom retrospektivnom revijom „Prvih 20“ koja je i zatvorila 34. Zepter Fashion Selection, a atmosferu je dodatno zagrejao bend Gift nesvakidašnjim nastupom na pisti. Revija je bila emotivni podsetnik na velika manekenska imena, na čelu sa direktorom modne agencije Select Nebojšom Grnčarskim, koja su prethodnih godina prošla kroz agenciju i dala veliki doprinos razvoju modelinga u Srbiji, kao i na dizajnere i brendove koji kroz Fashion Selection već 20 godina postavljaju standarde na srpskoj modnoj sceni.

 

Posle dvogodišnje pauze usled epidemije korona virusa, modna agencija Select potrudila se da lestvicu modnih događaja u zemlji održi visoko, kako je publika, uostalom, i navikla.

Ostale vesti s 34. Zepter Fashion Selection: